Uluslararası Yatırımcılar Sherlock Holmes Özel Dedektiflik’ten Saha Araştırması Talep Ediyor

Uluslararası Yatırımcılar Sherlock Holmes Özel Dedektiflik’ten Saha Araştırması Talep Ediyor

Geçtiğimiz yıllarda Amerika’da çok büyük boyutlu bir dolandırıcılık skandalı yaşanmıştı. Banker Bernard Madoff, müşterilerini 65 milyar dolar dolandırmakla suçlanmıştı. Mahkeme bankere toplam 150 yıl hapis cezası vermişti.

Uluslararası Yatırımcılar Sherlock Holmes Özel Dedektiflik’ten Saha Araştırması Talep Ediyor

Suç kanıtlanınca bu durumda dolandırılan bazı yatırımcılar, kaptırdıkları paranın hiç değilse bir kısmını geri alabilmek için özel dedektiflik firmalarına koştular. Sonuçta bu işi üstlenen bir özel dedektiflik bürosu, ciddi anlamda bir hukuk savaşı başlattı. Batan banker, küçük yatırımcılardan topladığı paraları, bir başka ülkedeki bir fona yatırmıştı. Böyle olunca bu yatırımcıların parası batmış oldu.

Çünkü bankerin kendisine ait hiç parası kalmamıştı. Özel dedektiflik firması, fonları satan ve bu satış üzerinden komisyon alan kişilerin de suça ortak olmalarından hareketle, bazı yatırımcıların paralarının bir kısmını kurtarabilmiştir.

Bu uluslararası yatırım konusunda yapılan bir dolandırıcılık işiydi. Ancak özel dedektiflik firmalarının faaliyetleri sadece bu konu ile sınırlı değil elbette. Rüşvet suçlamaları ya da patent ihlali davaları da özel dedektiflik firmalarının çok sık karşılarında çıkan işler arasındadır. Bunun yanı sıra bazı yatırımcı kuruluşlar, önemli anlaşmalar yapmadan önce, sözleşme yapacakları şirket hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isterler. Bu konular da özel dedektiflik firmalarının çalışma alanına girmektedir.

Böyle olunca, özel dedektiflik mesleğinde finans dedektifleri şeklinde bir uzmanlaşma alanı ortaya çıkmıştır. Büyük ticari kuruluşlar gerçi kendi güvenlik departmanlarına sahip olsalar da yine de bir özel dedektiflik firmasının kapısını çalmayı tercih etmektedir.

Çünkü bu kuruluşların güvenlik departmanları genellikle şirketi içinde yapılacak araştırmalarla ilgilenmektedir. Araştırılacak konu eğer başka firmalar ile ilgiliyse o zaman özel dedektiflik firmalarında görev yapan finans dedektiflerine başvurulmaktadır.

Finans dedektifleri, çalışmalarını ağırlıklı olarak olay yerinde değil bilgisayar başında yapmaktadır. Uluslararası data banklardan aldıkları bilgileri takip eden bu dedektifler, yeri geldiğinde orijinal belgelere ulaşmak için veya bir durumu yerinde izlemek için ülke dışına da çıkmaktadır.

Şirketimiz Sherlock Holmes Özel Dedektiflik ve Araştırma firmasında, özellikle finans konularında uzmanlaşmış özel dedektifler ve özel araştırma görevlileri de bulunmaktadır. Bir anlamda finans dedektifi denilen bu kişiler, uluslararası yatırımcı firmalardan saha araştırması talep edildiğinde, bu çalışmayı yapacak bilgi düzeyine ve deneyime sahiptir.

Şirketimiz faaliyetlerine bakıldığında, genelde ekonominin canlı olduğu dönemlerde bu yöndeki talepler artmaktadır. Durgunluk dönemlerinde ise aksine mahkeme davalarına danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Özellikle ülkemizde yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar, şirketimizi tercih etmektedir. Kurulduğu günden bugüne iş disiplininden ödün vermeyen, dedektiflik mesleğinin onurunu korumaya çalışan, mesleğin gelişmesi yönünde çaba harcayan şirketimiz, yatırımcı kuruluşların talep ettiği makro ekonomik verilerin araştırılması, analiz edilmesi, değerlendirilmesi ve raporlanması konularında en güvenilir özel dedektiflik firmasıdır.

Şirketimizin tercih edilmesinde en önemli unsurlar, her biri kendi alanında profesyonel çalışanlarımız ve hiç ödün vermeyeceğimiz iş disiplinidir.

Haberler