Kayıp Kişiler İçin Özel Dedektif Tutulmalı mıdır?

Kayıp Kişiler İçin Özel Dedektif Tutulmalı mıdır?

İnsanların bir kısmı bilinçli olarak yaşadıkları yerlerden kaçmaktadır. Bir kısmı ise hareketlerini kontrol edecek güçte olmadıkları için bilinçsiz bir şekilde yaşadıkları yerlerden uzaklaşmaktadır. Bir kısım insanlar ise iradeleri dışında, bir husumet veya düşmanlık yüzünden ortadan kaybolmaktadır. Polis güçleri bu durumları haber aldığında, kendi imkanları ve güçleri ile bu kaybolan kişileri bulmaya çalışmaktadır. Ancak kayıp ihbarlarının sayısı o boyutlara çıkmıştır ki, polisin bile yetersiz kaldığı durumlar çoktur.

Kayıp Kişiler İçin Özel Dedektif Tutulmalı mıdır?

Bu nedenle özel dedektiflik firmaları veya özel araştırma kuruluşları bu tür talepleri kabul etmekte ve çaresiz insanlara yardımcı olmaktadır. Bu firmalarda çalışan deneyimli ve eğitimli özel dedektifler ve özel araştırma görevlileri, kendilerine özel yöntemlerle kayıp kişileri bulmaya çalışmaktadır. Ama elbette bu yetenekli kişilerin de sonuç alamadığı durumlar olmaktadır. Kayıp kişilerin bir kısmı intihar etmiş olabiliyor veya öldürülmüş oldukları ortaya çıkabiliyor.

Çalışmalardan sonuç alabilmek için, kaçırılma olaylarının nedenlerine inmek gerekiyor. Ülkemiz genelinde yapılan istatistiksel çalışmalara bakılacak olursa, doğu illerinde karşılaşılan kayıp kişi olayları, daha çok aşk ve töre gibi nedenlere dayanmaktadır. Batı illerinde ise daha çok uyuşturucu veya organ mafyalarının bulaştığı kaçırılma olaylarına rastlanmaktadır.

Genel olarak kişilerin kaybolma nedenleri şunlardır:

  • Gezmek için evini terkedenler olmaktadır
  • Aile içi şiddet yüzünden evinden kaçanlar olmaktadır
  • Sinir hastalığı ve Alzheimer gibi bir hastalık yüzünden kendisinden haber alınamayan kişiler olmaktadır
  • Evlenmek için evden kaçanlar olmaktadır
  • Borçlarını ödeyemediği için ortadan kaybolanlar olmaktadır
  • Maalesef terör örgütlerine katılmak için evden kaçanlara da rastlanmaktadır

Bir de kayıp kişi kapsamına giren çocuk kaçırma olayları bulunmaktadır. 2006 ile 2012 arasında kaybolan çocuklara bakılırsa, 15-19 yaş aralığında yüzde 67, 10-14 yaş aralığında yüzde 29 çocuk kaybolmuştur. 9 yaşa kadar kaybolan çocukların oranı ise yüzde 4.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamalarında göre ülkemiz genelinde, 2008 ile 2011 yılları arasında 27 binden fazla çocuk kaybolmuştur. Bu sayı gittikçe artmaktadır. Bugün hala aranmakta olan çocuk sayısı 7 binin üzerindedir.

Kayıp kişilerin bulunmasında bazı özel teknikler kullanılmaktadır. Bu teknikler, polis teşkilatı kadar, özel dedektiflik firmaları tarafından da kullanılmaktadır. Şirketimiz Sherlock Holmes Özel Dedektiflik ve Araştırma firması da bu tekniklerden yararlanmaktadır.

Genel olarak kayıp kişilerin fiziksel profilleri şu şekildedir:

  • En fazla 18 ile 25 yaş aralığında kişiler ortadan kaybolmaktadır
  • Öğrenim durumlarına bakılırsa en fazla ilkokul mezunları ortadan kaybolmaktadır
  • Genel de yaz aylarında daha fazla kayıp başvurusu yapılmaktadır
  • Kaybolanların büyük bir kısmı işsiz veya işçi, küçük bir kısmı serbest meslek sahibi veya esnaftır

Şirketimiz Sherlock Holmes Özel Dedektiflik ve Araştırma firması, kayıp şahıs araştırması konusunda yetenekli ve deneyimli özel dedektiflere sahiptir. Ayrıca son teknolojik imkanlardan da yararlanarak kısa sürede sonuç alınmaktadır.

 

Merak Edilenler

Merak Edilenler